Editorial

To Inter Pares ξεκίνησε ως έντυπη κίνηση ιδεών από ομάδα φοιτητών της Νομικής του ΑΠΘ το Σεπτέμβριο του 2001 φιλοδοξώντας να προσφέρει ανεξάρτητη στέγη σε πολιτικά και κοινωνικά δραστηριοποιούμενους φοιτητές όλων των φασμάτων.

Παράλληλα με την έκδοση του δεύτερου τεύχους τον Ιούνιο του 2003 τέθηκε σε λειτουργία ο δικτυακός τόπος του Inter Pares (www.inter-pares.org), o οποίος έκτοτε αναπτύσσεται διαρκώς τόσο σε μορφή όσο και περιεχόμενο. Τη στιγμή αυτή μάλιστα έχει ολοκληρωθεί για τρίτη φορά κιόλας ο πλήρης ανασχεδιασμός του χάρη στις εργώδεις προσπάθειες του κ. Δημήτρη Τοπουζίδη για τον οποίον οι ειλικρινείς ευχαριστίες μας αποτελούν ελάχιστη αναγνώριση της αδιάκοπης προσφοράς του. Έτσι πλέον, ο δικτυακός μας τόπος διαθέτει πέραν των άλλων νέων χαρακτηριστικών και εσωτερική μηχανή αναζήτησης ενώ επόμενος μας στόχος είναι να προστεθούν μελλοντικά και θεματικοί φάκελοι με νομικά, ιατρικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικοπολιτικά άρθρα και μελέτες.

Το 2005 το Inter Pares απέκτησε επίσημα τη μορφή σωματείου και ταυτόχρονα αποφασίστηκε να γίνουν προσπάθειες ώστε να εξελιχθεί σε Επιστημονικό Δίκτυο Νέων στηρίζοντας τις προσπάθειες επιστημόνων από περισσότερα επιστημονικά πεδία. Αναπόδραστα αυτό σημαίνει πως, μολονότι η έντυπη κίνηση θα συνεχίσει ν’ αποτελεί κομβικό σημείο των δραστηριοτήτων του σωματείου, θα καταβληθούν παράλληλα προσπάθειες ώστε το περιοδικό να πλαισιωθεί και με άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως εθελοντικές δράσεις, διοργανώσεις ημερίδων, προκηρύξεις μικρών υποτροφιών κ.α.

Το τεύχος που κρατάτε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας αποτελεί καρπό προσπάθειας πολλών ατόμων που δένουν αρμονικά το παλιό με το καινούριο ρεύμα στο νεοσύστατο σωματείο. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα άρθρα που υπάρχουν μπορείτε να διαβάσετε το «Body Attack» (Σωτήρης Ράπτης), το «Επιταγής το Ανάγνωσμα» (Σωκράτης Χαραλάμπους), το «Κράτος και Εκκλησία» (Απόστολος Μπούτας), την «Οδύσσεια μιας Κλεμμένης Ταυτότητας» (Σοφία Κυνηγοπούλου), την «Αναγκαστική Ομοδικία ή Αναγκαίο Κακό;» (Μαρία Νάρη) ενώ στη στήλη Ακαδημαϊκές Περιπλανήσεις μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που είχα «Μ’ ένα Σιωπηλό Αμερικάνο».

Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, καθηγητή κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο («Η Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Ναρκωτικά») και το δικηγόρο κ. Μιχάλη Παναγιωτόπουλο («Οι Μετεωρίτες και τα Συστατικά της Επιτυχίας») για τα άρθρα που ευγενικά μας παραχώρησαν, καθώς και στη Δρ. Σοφία Γιοβάνογλου για την αθόρυβη προσφορά της.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την κ. Γωγώ Ζούνη για την καλαίσθητη σχεδίαση του σήματος του σωματείου καθώς και την κ. Σάσα Χούντα που επιμελήθηκε με ιώβεια υπομονή και μεράκι τη σελιδοποίηση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του παρόντος τεύχους. Οφείλω δε να παραδεχτώ πως δίχως την πολυποίκιλη αρωγή τους ίσως να μην κρατούσατε το τεύχος αυτό τώρα στα χέρια σας.

Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω ειλικρινή και ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσους -αφού διαβάσουν το παρόν τεύχος και επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο- επιθυμήσουν να μας γνωρίσουν καλύτερα και να ενώσουν τις δημιουργικές τους ιδέες μαζί μας.

Καλή Ανάγνωση!

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού