Συνόψεις

Περίληψη:Φαντάζει κάποιες φορές εντυπωσιακό- κι ας μην πάντοτε είναι- το πόσα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα συγκριτικά με την παρελθούσα πορεία μιας κίνησης.

Το τρίτο τεύχος του περιοδικού Inter Pares έτυχε γενικής αποδοχής. Η διαπίστωση ωστόσο ότι το περιοδικό ανέπτυσσε μία αμιγώς επιστημονική και ξέχωρη δυναμική από εκείνη του σωματείου Inter Pares καθώς και το καίριο ζήτημα του κόστους της έκδοσης μας οδήγησαν ομόφωνα στη λήψη της δύσκολης απόφασης να ανεξαρτητοποιηθεί το περιοδικό από το σωματείο. Το «νέο» αυτό εκδοτικό εγχείρημα ονομάζεται πλέον Intellectum, φιλοδοξεί να είναι τετράμηνο και σ’ αυτό συμμετέχουν όλα τα μέλη της ομάδας που εξέδωσε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Inter Pares.

Κατόπιν των παραπάνω ακολούθησε το Μάρτιο του 2006 η παρουσίαση του περιοδικού Intellectum στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ μέλη της ομάδας ενασχολήθηκαν με ποικίλες δραστηριότητες (τηλεδιασκέψεις για το μέλλον της Ευρωπης, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων κ.α.). Eπίσης με χαρά διαπιστώθηκε η διάθεση ευρωπαίων επιστημόνων να παραχωρήσουν άρθρα τους για δημοσίευση καθώς και το ενδιαφέρον νέων προσώπων να συνδράμουν στην έκδοση του Intellectum.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://intellectum.org/articles/issues/intellectum1/Synopseis.pdf

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού