Έκδοση πρώτου τεύχους του Περιοδικού Intellectum (Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2006)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το πρώτο τεύχος του περιοδικού Intellectum (μέχρι πρότινος Inter Pares) τυπώθηκε τον μήνα Ιούλιο σε 2.000 αντίτυπα και ήδη διανέμεται δωρεάν.

Το πρώτο τεύχος μπορείτε να βρείτε σε πανεπιστημιακές και δημόσιες βιβλιοθήκες, κεντρικά βιβλιοπωλεία και άλλους επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών, Μύλος, Iανός, Emigre, Πρίγκηπος, Ζώγια, Tre Marie, κ.α.). και σύντομα στη νέα ιστοσελίδα της Ομάδας intellectum.org (όπως εξάλλου και τα προηγούμενα τεύχη του Inter Pares).

Στο παρόν τεύχος υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στη λογοτεχνία. Έτσι μπορείτε να διαβάσετε το εξαιρετικό διήγημα «Τα γρανάζια», το χρονογράφημα «Για μια Θέση Στάθμευσης» και στη μόνιμη στήλη «ΑκαδημαΪκές Περιπλανήσεις» τη συνέντευξη με τον βραβευμένο Σκωτσέζο συγγραφέα Πωλ Τζόνστον.

Πέρα από το αφιέρωμα στη λογοτεχνία μπορεί κανείς να διαβάσει το δοκίμιο του καθηγητή κ. David Oderberg για την επιστημονική απάτη, το άρθρο της Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δρ. Γιάννας Παναγοπούλου για τη διεθνή δικηγορία, το άρθρο του Υπ. Δρ. Γιώργου Σωτηριάδη για την κάθαρση στη δικαιοσύνη, καθώς και το λόγο της καθηγήτριας κ. Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Τέλος, υπάρχουν δοκίμια για διάφορα άλλα θέματα όπως την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, την Αναστοχαστική Σύλληψη του Κοινωνικού Χώρου, τη σχέση Μοναξιάς και Ελευθερίας, τα Σκίτσα του Μωάμεθ κ.α.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού