Η Ταυτότητα του Εικονικού Επαναστάτη

Σε αντίθεση μ’ αυτό που πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά της τρίτης ηλικίας, ο εικονικός επαναστάτης είναι μια γνώριμη φιγούρα, καθόλου μα καθόλου σπάνια στις νεότερες ηλικίες.
Έπειτα μάλιστα από ενδελεχείς έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η προσωπικότητα του εικονικού επαναστάτη έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και είναι ανεξάρτητη από το φύλο του, το οποίο είναι εξίσου συχνά τόσο θήλυ όσο και άρρεν, μολονότι εντέλει είναι αδιάφορο το τι ακριβώς είναι.

Στην εποχή του Προσωποβιβλίου (Facebook), μια νέα κατηγορία ανθρώπων αυξάνεται και πληθύνεται: αυτή των εικονικών επαναστατών. Ο εικονικός επαναστάτης έχει ηλικία 20-40 ετών, είναι δε κατά τεκμήριο υπέρ το δέον μορφωμένος σε σχέση με τη νοημοσύνη που διαθέτει (τουτέστιν οι τίτλοι σπουδών του είναι περισσότεροι ή μεγαλύτεροι από τον δείκτη ευφυΐας του) και έχει τουλάχιστον έναν υπολογιστή. Ενώ όμως η επανάσταση στον ψηφιακό κόσμο καλά κρατεί, στον αληθινό κόσμο τίποτα δεν αλλάζει, για λόγους οι οποίοι αναλύονται συνεπτυγμένα στο άρθρο.

Ο εικονικός επαναστάτης έχει ηλικία 20-40 ετών, είναι δε κατά τεκμήριο υπέρ το δέον μορφωμένος σε σχέση με τη νοημοσύνη που διαθέτει (τουτέστιν οι τίτλοι σπουδών του είναι περισσότεροι ή μεγαλύτεροι από τον δείκτη ευφυΐας του) και έχει τουλάχιστον έναν υπολογιστή, μολονότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων χρησιμοποιεί δύο: έναν στο χώρο εργασίας του και έναν στο σπίτι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://intellectum.org/articles/issues/intellectum7/ITL07_008011_Eikonikos_epanastatis.pdf

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού