Παρουσίαση στην τηλεόραση του 7ου τεύχους Intellectum

Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 στην εκπομπή της «Καλησπέρα στον Αέρα» (Europe1) η Γεωργία Σαδανά παρουσίασε το έβδομο τεύχος του περιοδικού Intellectum μέσα απο τη συνέντευξη που πήρε από τον Βίκτωρα Τσιλώνη, αρχισυντάκτη του περιοδικού Intellectum.

Intellectum 7 – Interview with Victor Tsilonis by Georgia Sadana – 31/12/2010

Το 7ο τεύχος του intellectum βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων “ΙΑΝΟΣ”, “Πρωτοπορία”, “Πολιτεία”, “Νέα Εστία”, “Πατάκης”, “Σαιξπηρικόν”, “Ρεντζής”, “Lexis” κ.α. με τιμή 5 ευρώ.

Στο 7ο τεύχος, υπάρχουν μεταξύ άλλων άρθρα για τον Ασσάντζ (ιδρυτή της Wikileaks), την εικονική επανάσταση του Facebook, την απαγόρευση της μπούρκας στην Ευρώπη, τα μέτρα κατά του καπνίσματος, την ουτοπία, τις φιλοσοφικές θέσεις του Νίτσε και του Κίρκεργκορ για το φθόνο και την μνησικακία, καθώς και μια σειρά πρωτότυπων άρθρων για την οικονομική κρίση.
Τέλος, φιλοξενείται συνέντευξη με τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων William Schabas (διευθυντή του Ιρλανδικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για το ρόλο της πολιτικής στο διεθνές ποινικό δίκαιο και την επιλεκτική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συντελεστές Έκδοσης 7ου Τεύχους

Στο παρόν τεύχος έγραψαν οι:
Βίκτωρ Τσιλώνης, Αθηνά Αυγητίδου, Παντελής Ραδίσης, Γιώργος Γρόλλιος, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Ελένη Λαλούμη, Αγγελική Κιτρίνη, Διονύσης Γρανάς, Βασιλική Τσακίρη, Σωτήρης Γάκος, Αλέξης Καζαντζίδης, Ελισάβετ Γρηγοριάδου, Χάρης Πεϊτσίνης, Chantel Tatoli, Irit Ballas, William Schabas.

Σκίτσα:
Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Λίλα Αγραφιώτη

Επίσης συμμετείχαν οι φωτογράφοι:
Oliver Stahmann, Δημήτρης Μπαλάσκας (untitledimages.gr), Αργύρης Λιαπόπουλος, Γιώργος Νέσης, Γεωργία Κουτσιάνου, Ορχάν Τσολάκ
Το 7ο τεύχος σχεδιάστηκε από τον γραφίστα Μιχάλη Καρακώστα, ενώ το σκίτσο του εξωφύλλου ανήκει στον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο.

Επιμέλεια τεύχους:
Σοφία Γιοβάνογλου, Διαμαντής Κρυωνίδης, Γιώτα Φυτανίδου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Κείμης Κρυωνάς, Blogger

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού