Συμμετοχή του Intellectum στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκη 2013

 

To περιοδικό Intellectum (intellectum.org) συμμετέχει ενεργά τα τελευταία έξι χρόνια στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Φέτος για δεύτερη χρονιά θα συμμετέχουμε με το δικό μας ξεχωριστό περίπτερο (στο κτίριο No 13, χώρος 06), θα κάνουμε τη δική μας ξεχωριστή εκδήλωση με εκλεκτούς ομιλητές (το Σάββατο στις 18-05-2013 και ώρα 2:00-4:00 μ.μ. στο Φιλολογικό Καφενείο), θα συμπαρουσιάσουμε τις «Aθώες Λογοκλοπές» του Κωνσταντίνου Μελισσά (εκδόσεις Σαιξπηρικόν) που έγραψαν-σχεδίασαν-επιμελήθηκαν μέλη της ομάδας του Intellectum και θα σας δώσουμε ένα μικρό συλλεκτικό τεύχος Intellectum ειδικά για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!
Αναλυτικά:

▀ To ειδικό συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού Intellectum θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαΐου 2013). Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται άρθρα από τις ηλεκτρονικές στήλες Αποτυπώματα Ημέρας, Θερμοκρασία Δωματίου, Ανήθικη Ηθική &  Absentia Lucis που έχουν γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό του διαδικτύου σε μια έκδοση σχεδιασμένη από τον Μιχάλη Καρακώστα (www.deux.gr).
▀ Οι «Αθώες Λογοκλοπές» του Κωνσταντίνου Μελισσά (κατά κόσμον Βίκτωρα Τσιλώνη) εκδίδονται από τις Εκδόσεις Σαιξπηρικόν και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2013. Ο σχεδιασμός της έκδοσης έγινε για ακόμη μια φορά από τον Μιχάλη Καρακώστα και η επιμέλεια από τις ακούραστες Αθηνά Αυγητίδου & Φένια Βαζάκα.

▀ Το περίπτερό μας θα φιλοτεχνηθεί από τη Νικολέττα Αντωνάκου και τον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο.
▀ Eκδήλωση της Περιοδικής Έκδοσης Στοχασμού Intellectum (intellectum.org):

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

‘Ωρα: 14:00 – 16:00 μ.μ., Φιλολογικό Καφενείο (περίπτερο 13)
«Μεταφράζοντας σε λέξεις την παράσταση του κόσμου»
Ομιλητές:

Χάρης Βλαβιανός, διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική»-καθηγητής ιστορίας των ιδεών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας
Σωτήρης Παστάκας, ποιητής
Βίκτωρ Τσιλώνης, μεταφραστής – αρχισυντάκτης του περιοδικού Intellectum

Δρ Κυριακή Κουρούνη, μέλος του ειδικού επιστημονικού διδακτικού προσωπικού στον Τομέα Μετάφρασης του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ
Βαγγέλης Ιντζίδης, γλωσσολόγος εκπαιδευτικός
Οργάνωση: Intellectum (intellectum.org)

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (16-19 ΜΑΙΟΥ):

Πέμπτη 15:00 – 21:00
Παρασκευή και Κυριακή 10:00 – 21:00
Σάββατο 10:00 – 22:00

Περίπτερο 13, Χώρος 06
Είσοδος Ελεύθερη

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού