ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου – μέρος 2ο

1) Ο Δήμαρχος του Μαραθώνα Ψινάκης επισκέφθηκε την πόλη της Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει τον μαραθώνιο αγώνα. Μαραθώνιος χωρίς τον δήμαρχο του Μαραθώνα γίνεται; Δεν γίνεται. Συμφώνησε και ο Μπουτάρης, ο οποίος σύμφωνα με τον Ψινάκη  τον βοήθησε, λέει, «πολύ να βγάλει άκρη….γιατί ξέρει αυτός. Είστε πάρα πολύ τυχεροί εσείς στη Θεσσαλονίκη που έχετε τον Μπουτάρη δήμαρχο, μακάρι να τον είχαμε κι εμείς. Είναι ο πιο ροκ δήμαρχος που υπάρχει». Τι άλλο να πεις; Σιώπα ηλίθιε (λέει μια φωνή στον εαυτό μου)!

2) Στη Θεσσαλονίκη πάντως ενώ διατέθηκαν 600.000 ευρώ για την κατασκευή νέων λεωφορειόδρομων το πρόβλημα της κυκλοφορίας των μέσων αστικής συγκοινωνίας δεν βελτιώθηκε με αποτέλεσμα τώρα να τοποθετούν κάμερες στα εξής σημεία: 1) Αγγελάκη 4 2) Παπαναστασίου 12 3) Παπαναστασίου 11 4) Λεωφόρος Στρατού 33 5) Λεωφόρος Στρατού  6) Γεωργίου Παπανδρέου 8. «Κάμερες, κάμερες, κάμερες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού» διατράνωνε ήδη από τη δεκαετία του ’80 ο Τζίμυ Πανούσης σ’ ένα τραγούδι που λέγεται ότι αρχικά έκοψε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

3) Μπορεί στην πόλη με τον καλύτερο δήμαρχο του κόσμου να έχει πέσει «μούγκα στη στρούγκα» γενικώς και αδιαλείπτως, αλλά τουλάχιστον οι επισκέπτες της παραμένουν λαλίστατοι και γλαφυρότατοι. Κι ας θέλουν κατά ευθεία παράβαση του σαβουάρ βιβρ του αριστούχου νομικής Στέργιου Αϊδινλή να γράφουν σχόλια με κεφαλαία γράμματα στο διαδίκτυο σαν κι αυτό:

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΕΝΑ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΟΥ
ΜΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΚΑΘ ΟΔΟΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑ ΤΑ
ΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΡΤΥΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΝΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ
ΔΥΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΟΞΥΘΥΜΟΙ.
ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ
ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ. ΜΙΑ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,
ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΗ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ. Ο ΞΕΝΑΓΟΣ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΦΧ
ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

4) Μέσα σ’ όλα αυτά συνεχίζεται και η επανάπλαση της επανάπλασης στην Αγίας Σοφίας με το άγαλμα «Ουγκ Χουγκ» να παραμένει στην πλατεία και να αποτελεί  (ως φαίνεται) σταθερά την αισθητική πυξίδα του όλου εγχειρήματος. Μετά από ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε σε 82 περαστικούς και τα 72 «δεν ξέρω/δεν απαντώ, τι σε μέλει εσέναναι από πού ‘μαι εγώ», η πιο σοβαρή απάντηση δόθηκε από τον Αμερικανολαρισαίο ποιητή Σέβιορ Λόμπστερ:  «Το άγαλμα των ιθαγενών θα παραμείνει έτσι ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος για να γραφτούν ποιήματα γι’ αυτό. Στο παρασκήνιο φιλονικούν ήδη ο Γιώργος Αλισάνογλου με τον Πέτρο Γκολίτση για το ποιος θα καταφέρει να το συμπεριλάβει πρώτος σ’ ένα σοβαρό ποίημα». Προσοχή, προσοχή! Καραδοκούν επίσης ο Δραμινός Κυριάκος Συφιλτζόγλου και ο βραβευμένος «Ηπειρώτης», ο Θωμάς Ιωάννου.
5) Η Γιάννα Αγγελοπούλου τάχθηκε υπέρ του νέου που είναι πάντα και καλό. Δηλαδή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που πάει να προσεγγίσει λέει το «αντισύστημα». Προφανώς όχι εκείνο των Ολυμπιακών αγώνων και των ρημαγμένων ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα σκεφτόταν κανείς. Μετά από αυτό το μόνο που λείπει βέβαια είναι να ακούσουμε και από τον Μιχαλολιάκο δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

6) Εγώ πάντως κρατώ τα άπταιστα ελληνικά της Γιάννας, όπως αποτυπώνονται στην κάποτε έγκριτη Καθημερινή: «Όταν μιλώ για το νέο, δεν εννοώ νεσεσσέριλυ ένα νέο κόμμα, εξάλλου δεν έχω κάνει κόμμα και δεν θα κάνω…Στον Τσίπρα βλέπω έναν νέο άνθρωπο που μιλά με τρόπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω το «αντισύστημα». Γαμώτο ποτέ δεν μου άρεσαν το νεσεσέρ, αλλά ούτε και τα κομπρεσέρ.

7) Κι αν κάποιες τέτοιες δηλώσεις της καθεστηκυίας τάξης σας φοβίζουν , μην φοβάστε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αυτό που θα πρέπει ίσως να φοβάται ίσως κανείς είναι το «μετά του μετά». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γοητεύσει για λίγος τους απογοητευμένους μέχρι να τους απογοητεύσει ολοκληρωτικά και τότε – ίσως τότε- έρθει πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Γαλανόλευκα παιδιά με μαύρη καρδιά θυμηθείτε τουλάχιστον ότι εγώ το είχα προβλέψει από τους πρώτους, όταν με κυνηγήσετε!

8)  Ονειρεύομαι να ζήσω μια νύχτα κρυστάλλων σε μια δημοκρατία της Σαμαροχάρης, από την οποία όμως να βγαίνω τελικώς με κάποιο μυστήριο τρόπο σώος και αβλαβής. Και, όχι, να μην αυτοκτονώ οικογενειακώς μετά στη Βραζιλία όπως ο Στέφαν Τσβάιχ.
9) Εντωμεταξύ ο Σταθάκης προσκλήθηκε από την γνωστή κυρία Μέριλ Λίντς σε πάνελ συζητήσεων που διοργανώνει η αμερικανική τράπεζα στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ. Επισήμως δεν προβλέπεται συνάντηση του Σταθάκη με μέλη του ΔΝΤ αλλά ανεπισήμως θα δει σίγουρα πολλούς, αφού «η καλαμιά δεν είναι μόνη της ποτέ στον κάμπο» σύμφωνα με έναν άγραφο στίχο του ποιητή Κωνσταντίνου Μελισσά.

10) Ο «σκιώδης» υπουργός Οικονομίας-θα μιλήσει σε συζήτηση με θέμα: «Εuro Politics: A New Way Forward;». Σε δήλωσή του προς τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο κ. Σταθάκης δικαιολόγησε την παρουσία του στην Σύνοδο του ΔΝΤ ως εξής: «Υπάρχει ενδιαφέρον εν όψει μιας πιθανής εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ να ακουστεί ποια θα είναι η πολιτική μας για το χρέος και την έξοδο από το μνημόνιο, η οικονομική πολιτική που προτείνει πάντα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και στο πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν στην ευρωπαϊκή πολιτική».  Εγώ πάλι θα σας παρέπεμπα στο αιρετικό άρθρο του intellectum.org 2009 «Η Κυβέρνηση των Ψόφιων Αλόγων».

11) Η μάχη για το Κομπάνι καλά κρατεί ενώ βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό στην ανθρώπινη ιστορία μπροστά στην de facto ίδρυση ενός κράτους, αυτό του Χαλίφατου της ΙΣΙΣ. Κι αν δεν ξέρετε το πώς οι ΗΠΑ ίδρυσαν το νέο αυτό κράτος αξίζει να ξεθάψετε όσο υπάρχει ακόμη ψηφιακά ζωντανή την ταινία «Παιχνίδια Συνομωσίας» (Fair Game) του 2010. Η ταινία που αποτέλεσε μια μίνι ταφόπλακα για την κινηματογραφική πορεία του πολιτικοποιημένου Σον Πεν εξιστορεί το πώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν απλά να διαλύσουν το κράτος του ΙΡΑΚ και να βγάλουν από την άκρη τον κάποτε δικό τους Σαντάμ Χουσεΐν. Θα έβαζα 50 ευρώ στοίχημα ότι την ταινία την έχει μάλλον δει ο ποινικολόγος Μάριος Θεοδοσιάδης, αλλά όχι ο παλιός φίλος και συμφοιτητής Χάρης Πεϊτσίνης!

12) Πανικός για τον Έμπολα, τα τόμπολα και τα πολλά λεφτά στην Ευρώπη και την Αμερική. Ιός της ζούγκλας ή του εργαστηρίου που στείλαμε στη ζούγκλα; Ίσως κάποτε το μάθουμε, αλλά πιθανότερο είναι να μην το μάθουμε ποτέ. Τελευταίες ειδήσεις: Θέλουν να σπάσουν τα ισόβια για ανθρωπιστικούς λόγους στην Ελλάδα για όσους καταχράστηκαν λεφτά του Δημοσίου! Χα! Την ίδια ώρα τραγικό θάνατο βρίσκει ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου ΤΟΤΑΛ, Κριστόφ ντε Μαργκερί, καθώς το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, με προορισμό το Παρίσι, συνετρίβη το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, όταν το αεροσκάφος τύπου Φάλκον τζετ-50 συγκρούστηκε με μηχάνημα εκχιονισμού σύμφωνα με το επίσημο σενάριο.  Νεκροί ανασύρθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, μέλη του πληρώματος. Καλώς ήλθατε στο γενναίο νέο κόσμο του Χάξλεϊ Βλάξεϊ.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού