Τσαλαπετεινός με ρακί

Hoopoe2

(μια μυστική συνταγή μαγειρικής για ποιητές αφιερωμένη στους Πάνο Θεοδωρίδη και Βασίλη Λαλιώτη)

Καθαρίζεις και πλένεις τον Τσαλαπετεινό. Τον κόβεις σε οκτώ κομμάτια, όπως θα έκανες σε ένα μεγάλο κοτόπουλο.

Καθαρίζεις μικρές πατατούλες τις αλατοπιπερώνεις, τις γιομίζεις με ρίγανη και τις πασπατεύεις με το μπαχαρικό «ανασύσταση της ριζοσπαστικής αριστεράς» που στις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ θα το βρεις επίσης σε συσκευασίες τίγκα στα συντηρητικά και με την εμπορική ονομασία «Σώσε τα οπίσθιά σου μόνο».

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Περιμένεις για 15 λεπτά ακούγοντας μουσικούλα Μάνου Τσάο προς ένδειξη τις προ χιπστερ χιπστερικής επανάστασης και του στυλ«Βαβέλ» της Μποφίλιου«θα έρθουν πάλι εκλογές» για να ξορκίσεις το κακό που έρχεται και δεν λέει να φύγει.

Πριν βάλεις τον τσαλαπετεινό στο φούρνο ρίχνεις από πάνω ψιλοκομμένα Γαλλικά δαμάσκηνα «Ντεμέκ ποίηση» και 50 γραμμάρια εκλεκτό κουκουνάρι κατά προτίμηση μάρκας«Η Κινέζικη έπαρση».

Βάζεις το ταψί στο φούρνο. Μετά από δυο ωρες το βγάζεις. Τοποθετείς το κρέας του τσαλαπετεινου στο μεγαλύτερο κινεζικό Γουόκ που μπορεις να βρεις.

Εκεί το τσιγαρίζεις, το Τσιπρίζεις που λέμε, πολύ πολυ καλά μέχρι να φθάσεις στο 13%. Τέλος το περίχυνεις με μπόλικη νόθο ρακί από τις γειτονιές του κόσμου (έξτρα πασπάλισμα με χασίς απαγορεύεται αυστηρά πλέον από τον φίλο δικαστή).

Τελείωσες! Είσαι έτοιμος να φας τον πιο καλό τσαλαπετεινό. Εναλλακτικά, μπορείς να τον στείλεις με ταπεράκι στον πρώην σύντροφο Τσακαλώτο ή στον πρόεδρο του ιδρύματος Ελάσσονος Πολιτισμού για καμιά θέση κιουρέιτορ. Ξέρεις εσύ, αφού δεν είσαι «ποιητής παντός καιρού», σωστά;

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού