Παράταση υποβολής συμμετοχών της Ανθολογίας Intellectum – «Ο πατέρας έφυγε» έως 31/7

«Χθες είδα πάλι στον ύπνο μου τον πατέρα» εξομολογείται ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης. «Τι νάχει απογίνει ο πατέρας» αναρωτιέται ο Τόλης Νικηφόρου στο ποίημα «Καταγωγή». «Απόψε είδα πάλι τον πατέρα μου. Τριαντατρία χρόνια πεθαμένος /και δεν κουράστηκε να μ’ επισκέπτεται» μας εξομολογείται ο Χρίστος Λάσκαρης στο ποίημα «Πάλι ο πατέρας μου». «Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά πάρε και τον πατέρα…» γράφει ο Μιχάλης Γκανάς στη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» κι αυτά είναι 4 μόλις δείγματα ποιημάτων αφιερωμένα στον πατέρα. Η μορφή του πατέρα συναντάται συχνά τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια ποίηση και γενικότερα λογοτεχνία.

Οι Eκδόσεις Intellectum, με αφορμή προσωπικά βιώματα των μελών της συντακτικής ομάδας, αποφάσισαν τη δημιουργία μιας σύγχρονης ανθολογίας ποιημάτων/μικρών πεζών (έως 500 λέξεις) και εικαστικών έργων που εστιάζουν στην απώλεια του πατέρα.

Τρόπος υποβολής: με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση intellectum @ intellectum.org.

Αναγράφετε με κεφαλαία στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ «Ο πατέρας έφυγε».

Το κείμενο σε επισυναπτόμενο Word.docx αρχείο, γραμματοσειρά New Times 12 διπλό διάστιχο, χωρίς το όνομα του δημιουργού.

Προσοχή: Προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο) ν’ αναγράφονται μόνο στο ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail).

Όλες οι συμμετοχές θα κριθούν με το τυφλό σύστημα αξιολόγησης, με το οποίο γίνεται η επιλογή όλων των συμμετοχών του Intellectum από τη συντακτική ομάδα.

Παράταση υποβολής συμμετοχών έως τις 31 Ιουλίου.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού