#021 Women love Condoms

Για πολλά χρόνια η ΚΑΠΟΤΑ λειτούργησε σαν το καλύτερο αφροδισιακό: τη μαγική στιγμή που η ποθητή της καρδιάς σου, έθετε ως όρο της “συνεύρεσης” την πολυθρύλητη καπότα, τίποτα δεν σε συγκρατούσε. Ήταν το κόκκινο πανί και ως μαινόμενο ταυρί επιτίθεσο αρκεί να την κρατούσες απλά στο χέρι σαν τους μοτοσικλετιστές που κραδαίνουν το κράνος τους στον… αγκώνα!

Γκόμενες και χρόνια της αθωότητας. ΚΑΠΟΤΕΣ που αγόραζες χωρίς να τις χρησιμοποιείς γιατί εκείνη το ήθελε, έσχατο οχυρό πριν από την άλωση χωρίς άλλη ουσιαστική χρησιμότητα ή μη του αφροδισιακού. Ένα κουτί ΚΑΠΟΤΕΣ που έκλεψες κάποτε, μοναδική(;) πράξη παρανομίας σε χρόνια μέθης και επανάστασης, διαμαρτυρίας και περιφρόνησης της ιδιοκτησίας, που πίστευες πως ήταν η απόλυτη και καταδικαστέα κλοπή, και κάθε άλλη κλοπή ήταν ευλογημένη και δίκαιη. Ένα κουτί καπότες σε έκανε κλέφτη στον αιώνα τον άπαντα και ούτε καν το χρησιμοποίησες… μια φορά κι έναν καιρό το μακρινό 1976…

Αυθόρμητη η εξομολόγηση στο γείτονα Φαρμακοποιό, εκεί μετά το δεύτερο σφηνάκι με το δεκαπεντάρη ουισκάκι μιας εφημερίας Τρίτης, κι αφού παρέλασαν κυρίες και δεσποινίδες να αγοράσουν προφυλακτικά, αφού παραγγέλλαμε πιτόγυρα, και φτάσαμε στο συμπέρασμα πως η προφύλαξη αποτελεί πλέον γυναικεία μέριμνα, άλλο ένα οχυρό που κατέκτησαν οι γυναίκες με το σπαθί τους, τώρα που η «μάστιγα του έιτζ» έγινε απλώς η «νόσος επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας» κι ο φίλος μου ο Φώντας, χρόνια οροθετικός, έγινε παλικάρι και στη συνείδηση των φίλων μου…Όταν τους έλεγα πως ο Φώντας είναι παλικάρι πολλοί από τον περίγυρό μου γελούσαν και με αντέκρουαν με το επιχείρημα «όχι και παλικάρι ο πούστης! Τότε εμείς τι είμαστε;»

Εσείς είσαστε ομοφοβικά καθίκια τους έλεγα. Δεν βλέπω σπίθα για ζωή στα μάτια σας, αυτή τη λάμψη που διακρίνω στα μάτια του Φώντα, κλαψομοίρηδες που πέφτετε του θανατά επειδή σας παράτησε η γκόμενα. Που καμιά γκόμενα δεν σας φόρεσε το προφυλακτικό με το στόμα της και ποτέ δεν ήπιατε σαμπάνια από το γοβάκι της και δεν φάγατε κινέζικο κατευθείαν από τα υγρά της: καιρός επιτέλους να μάθετε να αγοράζετε κι εσείς προφυλακτικά και να μάθετε την παιγνιώδη φύση τους και να μην επαφίεστε στη φροντίδα της Μαίρης σας.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Menu