Ο βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς α) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γ) Υγείας σχετικά με «τον τρόπο λειτουργίας των Πειθαρχικών Συμβουλίων Ιατρών». Ενώ οι καταγγελίες για «φακελάκια» στα δημόσια νοσοκομεία είναι δεκάδες (τα ποσά κυμαίνονταν από 400 έως και 2.000 ευρώ) μόνο λίγες καταλήγουν στη δικαιοσύνη. Και όταν αυτές οι ελάχιστες φτάσουν στη δικαιοσύνη, έρχονται τα πειθαρχικά συμβούλια και μειώνουν ή ακυρώνουν τις ποινές.
Υπήρξα αιρετό μέλος στο Π.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για μια διετία στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ήταν τα χρόνια που ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε αναχθεί σε μέγα διώκτη των Ιατρών: είχε γίνει ο μόνιμος εφιάλτης μας με την τηλεοπτική του ΖΟΥΓΚΛΑ. Γνωρίζω προσωπικά πολλούς συναδέλφους που την ημέρα και την ώρα της εκπομπής μετακόμιζαν σε φιλικό σπίτι για να μην τους βρει ο «Ταρζάν» και κατέβαζαν τα τηλέφωνα. Η αναγνώριση κλήσεων δεν είχε ακόμη εφευρεθεί και τα κινητά τηλέφωνα ήταν κάτι παντόφλες που δεν λάμβαναν σήμα συνήθως, έτσι και κατηφόριζες προς Καβούρι σε έχανε κι η μάνα σου.
Επί δύο ολόκληρα χρόνια ως μέλος του Π.Σ. στον ΙΣΑ, δεν συνεδριάσαμε ούτε μια φορά. Κανένας πρόεδρος δεν με απασχόλησε ούτε σε επίπεδο κοινωνικής συναναστροφής. Όλοι γνωρίζαμε τα πάντα για όλους. Γνωστοί απατεώνες συνάδελφοι Ιατροί συν-τρώγαν και συν-ταξιδεύαν μαζί μας με σπόνσορες τις Φαρμακευτικές Εταιρείες. Γιατρός που υπέβαλε δις εβδομαδιαίως τους πελάτες του σε Ηλεκτρο-Εγκεφαλογράφημα χωρίς να βάζει τυπογραφικό χαρτί. Αντί να τους δίνει στα χέρια το «γράφημα» τους έδειχνε πράσινα, μπλε, κίτρινα και κόκκινα λαμπάκια ανάλογα με τη ψυχιατρική τους πάθηση κλπ, κλπ.
Ο «Μάκης» από όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζαμε και δεν κάναμε τίποτα, έφερνε κάθε τόσο ένα μικρό ποσοστό στη δημοσιότητα. Μου έλεγαν τότε οι συνάδελφοι πως ο Ταρζάν επιδίδονταν με τόσο μένος εναντίον των Ιατρών απλώς και μόνο επειδή δεν κατάφερε να γυρίσει με πτυχίο Ιατρικής από την Ιταλία και ορκίστηκε να ξεφτιλίζει τους εν δυνάμει συναδέλφους του. Άκουγα κι άλλα διάφορα. Πώς τα Π.Σ. των συλλόγων μας δεν έκαναν τίποτα, ήταν κοινό μυστικό. Το ερώτημά σας Θωμά Ψύρρα, είναι ρητορικό: τα Π.Σ (ιατρών, νομικών κοκ), είναι όργανα εν αχρηστία.
Πολύ σύντομα θα ακούσουμε πάλι τη φωνή του Ταρζάν (που θα τον υποδύεται κάποιος άλλος δημοσιογράφος): γκαοοοοοούρ….ααααοοοούα.