Το Δημοψήφισμα της Αποχής

(ή Τι να κάνεις όταν σου ζητούν να κατεβάσεις ομάδα ενώ το παιχνίδι έχει τελειώσει.)

 

Η θανάσιμη παγίδα έχει στηθεί. Το πολιτικό σύστημα που οδήγησε στη χρεωκοπία οδηγεί στον εθνικό διχασμό και στην καταστροφή. Η ψήφος στο Όχι θα επιφέρει τη διεθνή απομόνωση, την οικονομική κατάρρευση και στη συνέχεια την εθνική συμφορά.

Η ψήφος στο Ναι θα νομιμοποιήσει τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, θα δεσμεύσει τη χώρα στα νέα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές και τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή εντός ολίγων μηνών.

Οι άνανδροι του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης οργανώνουν αυτή την φρικιαστική κωμωδία προκειμένου (νομίζουν) να σώσουν τους εαυτούς των και να καταστήσουν τον λαό συνένοχο. Για να μπορέσουν αύριο να πουν, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, «όλοι μαζί την φέραμε» τη χρεωκοπία.
Το δημοψήφισμα αυτό δεν πρέπει να γίνει. Και αν γίνει, να ακυρωθεί διά της Αποχής αφού για να είναι έγκυρο απαιτεί τη συμμετοχή του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το ηρωικό Όχι στο τελεσίγραφο (ανάλογο αυτού που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος του Δεκεμβρίου του 1920) θα λύσει τα χέρια των τοκογλύφων για να «απαλλαγούν» από την Ελλάδα, όπως απαλλάχθηκαν οι Σύμμαχοι από τις δεσμεύσεις των Σεβρών το 1920, με τη βεβαιότητα πως το χρέος θα το εισπράξουν σε λίγο καιρό, έστω σε δραχμές, από μια καθημαγμένη χώρα…

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού