INTELLECTUM 18: Η Εποχή της Ενηλικίωσης

Το 18ο τεύχος του περιοδικού Intellectum ετοιμάζει την ύλη του για το 2024 με την ακόλουθη θεματογραφία:

Η Εποχή της Ενηλικίωσης

Με γδαρμένα δάχτυλα
περνάμε στην ενηλικίωση
κάθε χρονιά και αμυχές
κόκκινο γλυκό κεράσι το αίμα μας
προσφέρουμε θυσία αναίμακτη
έτσι μεγαλώνουμε

έτσι μας μεγάλωσαν

 

ποίημα: Αναστασία Γκίτση

 

Τι αλλάζει όταν γινόμαστε 18; Είναι αυτό το μεταίχμιο εφηβείας; Είναι το τέλος της παιδικότητας; Είναι η αρχή επισήμως της ενήλικης ζωής μας; Τι ονειρεύονται οι σημερινοί 18ρηδες; Είναι ρομαντικοί; Γράφουν ποίηση; Πώς είναι το Intellectum διάγοντας το 18ο τεύχος του; Με αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς το 18o τεύχος μας θα είναι διπλό. Από τη μία θα ζητήσει να έρθει σε επαφή με την τωρινή γενιά των 18 και από την άλλη θα περιμένει τις συμμετοχές σε κείμενα πεζά, ποιητικά, μεταφράσεις ή δοκίμια που θα σχετίζονται με την «ενηλικίωση» και αυτό το μαγικό πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή.

Το Intellectum δίνει χώρο και λόγο δημιουργίας στο 18ο τεύχος για ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια, άρθρα, μικροκείμενα, καθώς και για φωτογραφίες, εικαστικά κ.ά.

Όλες οι υποβολές θα πρέπει να είναι σε αρχεία Γουόρντ (docx) για τα κείμενα και TIFF /JPG τουλάχιστον 300 dpi για τις φωτογραφίες και τα εικαστικά.

Όλες οι υποβολές θα αξιολογηθούν ανώνυμα σύμφωνα με το καθιερωμένο τυφλό σύστημα των εκδόσεων Intellectum. Για το λόγο αυτό συνιστάται κάθε υποβολή έργου να περιέχει μια πρώτη σελίδα με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του συγγραφέα και τον προτεινόμενο τίτλο του έργου (εφόσον πρόκειται για κείμενο, αν είναι εικαστικό ή φωτογραφία δεν απαιτείται να υπάρχει κάποιος τίτλος)

Επισημαίνεται και υπογραμμίζεται ότι ο/η συγγραφέας θα πρέπει να συναινέσει εξαρχής σε ενδεχόμενη προσθήκη ή αλλαγή του τίτλου του έργου του, καθώς και σε πιθανές τροποποιήσεις (σμίκρυνση, περικοπή κ.ά.) του εικαστικού-φωτογραφίας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τρόπος υποβολής: με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση intellectum @ intellectum.org.

Παρακαλούμε θερμά ως τίτλο του μηνύματός σας να γράφετε: ΥποβολήIntellectum 18 – Ονοματεπώνυμο – τηλέφωνο επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό).

Περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 (τελική καταληκτική ημερομηνία).

(φωτογραφίa: Lâm VũPixabay)

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού